Müqəddəs Ruh
Müqəddəs Kitabı oxuyanda agah olur ki, insan Müqəddəs Ruhsuz çox zəifdir. İsa Məsih daxilində Müqəddəs Ruh olmayan adamları ölü adlandırıb.Demək olar ki, bütün Müqəddəs peyğəmbərlər Allhın Müqəddəs Ruhuna malik olub.Allah keçmişdə bu Ruhu demək olar ki, təkcə peyqəmbərlərə verirdi, lakin, İsa Məsihdən başlayaraq Allah bu Öz Ruhunu hər bir Ona ibadət edən möminə verir.Mən də birinci dəfə İncili oxuyandan sonra Allahdan bu Ruhu istəmişəm, və Allah bu Ruhdan mənə də verdi.Və O bu Ruha malik mömin dua edəndə Allah onu bu Ruhla bir az da doldurur.Və Ruhla dolanda insan inanılmaz həzz alır, bu Allahın Sevgisidir.Və Allahın Sözünə görə bu Ruha malik olmayan insan öz ibadəti ilə Allahı məmnun edə bilməz, çünki Müqəddəs Ruhsuz insan ruhən ölüdür və ölü insanın ibadəti Allahı qane edə bilməz.Ruhən dirilmək istəyirsinizmi? İncili oxuyun, Ona inanın, və Allahdan Müqəddəs Ruh ənamını istəyin, O sizə mütləq verəcəkdir.İsa Məsih deyib: 9 Mən sizə bunu deyirəm: diləyin, sizə veriləcək, axtarın, tapacaqsınız, qapını döyün və sizə açılacaq. 10 Çünki hər diləyən alar, axtaran tapar, qapı döyənə açılar. 11 Aranızdan hansı ata oğlu ondan balıq diləsə, ona balıq yerinə ilan verər? 12 Yaxud yumurta diləsə, ona əqrəb verər?13 Beləliklə, siz pis olduğunuz halda öz övladlarınıza yaxşı hədiyyələr verməyi bilirsinizsə, göydə olan Allahın Ondan diləyənlərə MÜQƏDDƏS RUHU VERƏCƏYİ nə qədər yəqindir!» Əlbətdə ki, deyə bilərsiz "nə Müqəddəs Ruh, bizim dinimiz belə bir şey öyrətməyib" Bəli, razıyam, Quranda Müqəddəs Ruh haqda bir neçə kəlmə yazılıb, amma ondan əvvəl nazil olan kitablarda bu Ruh haqda mindən çox ayət var.Əvvəlcə o kitabları oxuyun, Müqəddəs Ruhu tanıyın, və sevsəniz Allahdan istəyin. Bu Allahın Ruhu olan Müqəddəs Ruh bütün peyğəbərlərin üzərinda olub. Allah sizi çox sevir, və yüksəlməyinizi istəyir.Allahdan olan insanda heç vaxt Allaın kitablarına qarşı ikrah hissi ola bilməz və mömin odur ki, Allahın bütün kitablarını sevir.